ENGLISH

een korte geschiedenis

Een korte geschiedenis

Toen ik op enig moment nieuwe visitekaartjes nodig had, wilde ik eens iets anders proberen dan het geëigende werk. Mijn denken hierover spoelde uiteindelijk aan bij het idee om mooie blanco kaartjes te kopen en deze handgeschreven de mijne te maken.

Ik kon die dingen echter nergens vinden!

Vreemd, dacht ik, heel vreemd. Wat ik zocht was toch niks anders dan een notitiekaartje? Waarom kent ieder product z’n beminnelijke varianten, maar zijn we voor die o zo belangrijke dagelijkse notities, invallen en kattebelletjes aangewezen op memootjes met de houdbaarheid van karnemelk en de look and feel van piepschuim?

Dat moest anders.

Ik heb m’n keukentafel omgebouwd tot tekentafel en ben op zoek gegaan naar het allerbeste papier: papier dat blanco is, zonder wit te zijn, dat stevig aanvoelt, maar zich altijd voegt naar je pen, en dat bovendien rekening houdt met de wereld om ons heen.

Laat je verleiden

Negen modellen, met elkaar verbonden door hun universele formaat, hebben uiteindelijk de eindstreep gehaald, en nu is het de beurt aan anderen. Laat je verleiden door de lijntjes en de vlakken; schrijf, teken, kleur, krabbel, vouw, geef ze weg, hou ze vast, voel… gebruik ze: use’m!

Met vriendelijke groet,

Handschrift Gijs de Werker